Германската прокуратура наложи глоба от 1 млрд. евро на Volkswagen във връзка

...
Германската прокуратура наложи глоба от 1 млрд. евро на Volkswagen във връзка
Коментари Харесай

Дизелгейт: Немската прокуратура глоби Volkswagen с 1 млрд. евро

Германската прокуратура наложи глоба от 1 милиарда евро на Volkswagen във връзка със абсурда за машинация на регистрираните нездравословни газови излъчвания Дизелгейт.

Наказанието е една от най-високите санкции, налагани в миналото на немска компания, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", представен от Българска телеграфна агенция. 

От Volkswagen заявиха, че няма да апелират наложената санкция заради липса на управнически контрол, което би могло да проправи пътя към разрешаването и на оставащите аналогични наказателни следствия в Европа. 

Първата наказателна мярка против Volkswagen в Европа идва съвсем три години, откакто немският производител позволи да манипулира софтуера, отчитащ тестовите резултати на нездравословните газови излъчвания на близо 11 млн. дизелови автомобила. Към този миг абсурдът към този момент му струва десетки милиарди долари.

Дизелгейт, който се разви в най-важната промишленост на Германия, има и политическа багра предвид на обстоятелството, че политици от двете огромни немски политически партии вземат участие в надзорния съвет на VW, като самата компанията е частично държавна. 

Разследването на немските прокурори е стигнало до заключението, че неналичието на управнически контрол в отдела за създаване на мотори на автомобилната компания след 2007-а година е виновна за манипулирането на 10,7 млн. дизелови автомобила за илюзия на регулаторните органи в международен мащаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР